przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Omlet biszkoptowy I

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 4 jaja
- 40 g mąki
- 20 g tłuszczu
- sól do smaku

Opis przygotowania:
Jaja wybić oddzielając żółtka od białek. Żółtka rozmieszać, posolić, natomiast białka ubić na sztywną pianę. Żółtka wymieszać ostrożnie z pianą, dodać przesianą mąkę, wymieszać, wlać na rozgrzany na patelni tłuszcz i smażyć. Ścięty omlet można jeszcze włożyć na kilka minut do gorącego piekarnika i wyjąć go po lekkim zrumienieniu. Można go nadziewać różnymi dodatkami.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 5644 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin