Steki z dziczyzny z jabłkami |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 600 g combra z dzika lub jelenia (można użyć schabu karkowego)
- 12 plastrów boczku wędzonego
- 2 cebule
- 2 jabłka
- 4 łyżki masła
- 4 łyżki oleju
- świeżo zmielony pieprz
- cynamon
- cukier
- sól
|
Opis przygotowania: Mięso obrać z błon, tłuszczu i pokroić na 4 plastry. Zbić je dłonią lub drewnianym tłuczkiem prze folię. Steki smażyć na rozgrzanym oleju po 5 min. na każdej stronie. Po obróceniu posolić i posypać świeżo zmielonym pieprzem. Jabłka i cebulę obrać, pokroić w półplasterki i podsmażyć na maśle. Plastry boczku smażyć tak długo, aż będą chrupiące. Usmażone steki podawać z cebulą i jabłkami posypanymi cukrem i cynamonem oraz z plasterkami chrupiącego boczku. |
|
Opis / Uwagi: Steki wg tego przepisu można również przyrządzić na grillu. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis czytano już 6405 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |