przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Wieprzowina z kiełbaskami

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 50 dkg mielonego mięsa wołowego
- 6 pokruszonych kromek pieczywa tostowego bez skórki
- ćwierć łyżeczki soli i czarnego pieprzu
- duża szczypta suszonych ziół (wg upodobania)
- średnia cebula, drobno posiekana
- 2 łodygi selera naciowego, obrane i drobno posiekane
- 250 ml soku pomidorowego
- łyżeczka drobnoziarnistej musztardy
- 250 ml zagęszczonego, niesłodzonego mleka
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Kiełbaski:
- 25 dkg cienkich kiełbasek wieprzowych
- łyżka keczupu
- 2 - 3 łyżeczki mąki kukurydzianej

Opis przygotowania:
Pierwszą część składników dokładnie wymieszać i wyrobić w misce na gładką masę. Natłuścić naczynie żaroodporne i na jego dnie ułożyć kiełbaski (powinny leżeć jedną warstwą i dosyć szczelnie wypełniać powierzchnię). Na kiełbaskach ułożyć masę mięsną, wygładzić powierzchnię i posmarować ją keczupem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180°C przez 60 - 75 min. Odlać do rondelka wytworzony w czasie pieczenia sos, dodać mąkę wymieszaną z zimną wodą i zagotować do zgęstnienia. Potrawę wyłożyć na ogrzany półmisek (kiełbaski powinny znaleźć się na górze) i polać sosem. Podawać z pieczonymi ziemniakami.
Region:  Kuchnia australijska
Przepis czytano już 5010 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin