Tosty z indykiem i ziemniakami |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 30 dkg pieczonego mięsa indyka, pokrojonego w kostkę
- 2 duże gotowane ziemniaki, pokrojone w plasterki
- średnia dymka, posiekana
- 200 - 250 ml sosu powstałego przy pieczeniu indyka
- sól, pieprz do smaku
- 4 grzanki z chleba tostowego,posmarowane cienko masłem
- drobno posiekana natka pietruszki, do dekoracji
|
Opis przygotowania: Wymieszać delikatnie w rondlu indyka, ziemniaki, dymkę i sos. mocno podgrzać. Wyłożyć potrawę na grzanki i posypać obficie natką. |
|
Region: Kuchnia australijska |
|
Przepis czytano już 5336 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |