przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka pieczarkowa

Poziom: b. łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: dużo
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- Zupka chińska krewetkowa
- około 25 dag pieczarek
- 1 puszka groszku konserwowego
- 4 - 6 jajek ugotowanych na twardo
- majonez
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Makaron z zupki chińskiej kruszymy drobno, dodajemy przyprawy z zupki i zalewamy gorącą wodą, tak by tylko makaron napęczniał.Mieszamy by wchłonęły się przyprawy.
Pieczarki kroimy w niewielkie plastry i podsmażamy lekko. Jajka ugotowane na twardo kroimy w kostkę. Do miski wrzucamy odsączony groszek i pozostałe składniki. Wszystko mieszamy lekko solimy doprawiamy pieprzem. Po ostygnięciu składników wstawiamy sałatkę na krótko do lodówki.
Opis / Uwagi:
Do tej sałatki używam tylko zupki krewetkowej, ma ona najlepszy smak, najlepiej się komponuje.
Przepis został dodany przez:  ameba
Przepis czytano już 7588 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin