przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka Tekla

Poziom: b. łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: dużo
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1 puszka fasoli konserwowej lub ugotowanego Jasia
- 5 ogórków konserwowych
- 2 papryki
- 2 cebule
- 5 parówek
- 1 puszka kukurydzy
- opakowanie ketchupu
- pieprz
- bazylia
- oregano

Opis przygotowania:
Do miski wrzucić odsączoną fasolę i kukurydzę, pokrojone w kostkę ogórki konserwowe, paprykę, cebulę, pokrojone w plasterki parówki. Wszystko zalewamy ketchupem. Doprawiamy bazylią i oregano, troszkę pieprzem.
Jeżeli używamy Jasia to trzeba go wcześniej namoczyć i ugotować.
Mieszamy składniki i wstawiamy na chwilę do lodówki tak by sałatka nabrała smaku.
Opis / Uwagi:
Do tej sałatki warto użyć dobrego, łagodnego ketchupu. Z tanim ketchupem sałatka może stracić swój charakter.
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  ameba
Przepis czytano już 7735 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Dodał/a blumenfeld






Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin