|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Rosół z wołowiny |
|
Poziom: łatwy Porcji: dużo Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 50 dkg wołowiny
- 1 pęczek włoszczyzny z kapustą
- 1 cebula
- 5 - 6 ziaren pieprzu
- 1 listek laurowy
- 3 ziarnka ziela angielskiego
- 1 l wody
- sól do smaku
|
Opis przygotowania: Umyte mięso doprowadzić w szybkowarze (otwartym) do wrzenia, odszumować, zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, zawartość posolić, włożyć oczyszczoną włoszczyznę oraz podpieczoną na ogniu cebulę, dodać pieprz. ziele angielskie i listek laurowy. Szybkowar ponownie zamknąć i ogrzewać jeszcze 15 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać z oddzielnie ugotowanym makaronem. |
|
|
Przepis czytano już 4138 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|