Rafaello z adwokatem |
|
Poziom: średni Porcji: dużo Głosów: 3 Ocena: 4.00 Składniki: - 2,5 szklanki mleka
- 3 żółtka
- 2 łyżki mąki pszennej z lekkim czubem
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej z lekkim czubek
- 1 cukier waniliowy
- 3/4 szklanki cukru
- 30 dag masła
- 25 dag wiórków kokosowych
- 4 paczki herbatników (razem 40 dag)
- 1 szklanka Adwokata
|
Opis przygotowania: W 0,5 szklanki zimnego mleka roztrzepać żółtka i mąkę. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym a następnie połączyć z żółtkami i mąką. Ugotować budyń. Przestudzić.
Utrzeć masło dodając porcjami ugotowany budyń. Na końcu dodać adwokat i kokos.
Na formie rozłożyć 1 paczkę herbatników, na to masę, herbatniki itd. (mają być 4 warstwy).Na wierzch wyłożyć krem i posypać kokosem. Włożyć do lodówki najlepiej na noc, by zmiękły herbatniki. Całość okryć folią. |
|
|
Przepis czytano już 5032 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |