przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Mizeria ze śmietaną

Poziom: b. łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: dużo
Głosów: 4
Ocena: 3.00
Składniki:
- 1 kg zielonych ogórków
- 1.5 szkl. śmietany
- sól
- cukier

Opis przygotowania:
Ogórki zielone umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych otworach. Starte ogórki posolić, dodać cukru do smaku, wymieszać, a następnie wlać do nich śmietanę. Całość ponownie wymieszać i uzupełnić pod względem smakowym solą i cukrem. Podawać w porcelanowej głębokiej salaterce.
Opis / Uwagi:
Można dodać wg. smaku trochę octu i odrobinę cukru
Przepis czytano już 9369 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin