Mizeria z miętą i ogórkiem |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 15 min. Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 4 młode ogórki
- 2 ząbki czosnku
- 1 szkl. gęstego jogurtu
- pęczek świeżych ziół:
- ogórecznika i mięty
- sól
- świeżo zmielony pieprz
|
Opis przygotowania: Ogórki obrać, pokroić w plasterki, posolić i ułożyć na sicie, aby puściły nadmiar soku. Ząbki czosnku obrać, rozgnieść i wymieszać z jogurtem, soląc i pieprząc do smaku. Zioła niezbyt drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i podawać jako dodatek do obiadu. |
|
|
Przepis czytano już 7537 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |