przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Deser ryżowy

Poziom: b. łatwy
Głosów: 3
Ocena: 4.00
Składniki:
- 0.5 szklanki ryżu
- 1 łyżeczka cynamonu
- 0.5 szklanki cukru
- 4 szklanki mleka
- 2 żółtka
- 0.5 szklanki rodzynków

Opis przygotowania:
Żółtka ubić. Ryż starannie opłukać i osączyć. Wymieszać z nim pozostałe składniki, wlać wszystko do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia. Wstawić do słabo nagrzanego piekarnika i piec przez 2.5 h, kilkakrotnie mieszając. Podawać na gorąco lub na zimno.
Przepis czytano już 6678 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin