przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zielona surówka z jabłek

Poziom: b. łatwy
Porcji: dużo
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 50 dkg jabłek antonówek
- 2 - 3 cebule
- 3 łyżki posiekanej naci pietruszki
- 2 łyżki posiekanych listków estragonu
- 1/3 szklanki śmietany
- 4 łyżki oleju sojowego
- sok z cytryny lub rosavit
- sól
- cukier
- pieprz

Opis przygotowania:
Śmietanę wymieszać z olejem sojowym i przyprawić do smaku sokiem z cytryny lub rosavitem, solą, cukrem i pieprzem. Cebulę obrać, umyć i pokrajać w makaronik. Natychmiast łączyć z zaprawą. Dodać posiekaną nać pietruszki, szczypiorek i estragon. Wymieszać. Sprawdzić smak, ewentualnie przyprawić solą, cukrem i pieprzem. Podawać zaraz po przyrządzeniu jako dodatek do potraw.
Przepis czytano już 4329 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin