przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Surówka z warzyw mieszanych

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 marchew
- kawałek selera
- pół pora
- mała pietruszka
- ogórek kwaszony
- jabłko
- 3-4 łyżki oleju
- sok z cytryny
- sól
- cukier do smaku

Opis przygotowania:
Oczyszczone produkty, tj. marchew, seler, pietruszkę, ogórek i jabłko, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, a por drobno pokroić nożem. Wszystkie rozdrobnione produkty zakwasić sokiem z cytryny, przyprawić do smaku solą i cukrem, wymieszać z olejem. Warzywa, zależnie od sezonu można zmieniać, a więc jesienią można dodawać pomidory i paprykę, zimą cykorię, czarną rzodkiew czy garść kapusty kwaszonej. Surówki z warzyw mieszanych można podprawiać majonezem.
Przepis czytano już 5659 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin