Skorzonera w sosie śmietanowym |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 4.00 Składniki: - 50 dkg skorzonery
- sól
- cukier
- łyżka masła
- łyżka mąki
- szklanka wody
- kostka rosołu z drobiu
- pół szklanki śmietany
- przyprawa do potraw Jarzynka
- zielenina
|
Opis przygotowania: Ugotować oczyszczoną skorzonerę w wodzie, a następnie odcedzić i pokroić w kostkę. Oddzielnie przygotować jasną zasmażkę z mąki i tłuszczu, rozprowadzić zasmażkę wodą, dodać kostkę rosołu z drobiu, zagotować i podprawić sos śmietaną. Do sosu włożyć pokrajaną skorzonerę i przyprawić przyprawą do potraw Jarzynka, a następnie posypać zieleniną. Tak przygotowaną skorzonerę podawać na obiad lub kolację. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis czytano już 8340 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |