przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Majonezowa babka

Poziom: b. łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 0.5 szklanki mąki ziemniaczanej
- 0.5 szklanki mąki pszennej
- 3 łyżki majonezu dekoracyjnego
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1.25 szklanki cukru
- 4 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- aromat cytrynowy

Opis przygotowania:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, połączyć z żółtkami. Dodawać stopniowo mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną, Cukier wanilinowy, proszek do pieczenia i aromat. Masę połączyć z majonezem, dokładnie wymieszać. Piec ok. 45 min. w temp. 170°C.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 5447 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin