Majonezowa babka |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 0.5 szklanki mąki ziemniaczanej
- 0.5 szklanki mąki pszennej
- 3 łyżki majonezu dekoracyjnego
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1.25 szklanki cukru
- 4 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- aromat cytrynowy
|
Opis przygotowania: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, połączyć z żółtkami. Dodawać stopniowo mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną, Cukier wanilinowy, proszek do pieczenia i aromat. Masę połączyć z majonezem, dokładnie wymieszać. Piec ok. 45 min. w temp. 170°C. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 5447 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |