przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Konfitura z jabłek

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 80 dag jabłek
- 300 ml soku pomarańczowego
- 1 opakowanie np. żelfixu 2:1
- 50 dag cukru

Opis przygotowania:
Jabłka obrać, zetrzeć. Odważyć 70 dag, przełożyć do garnka, wlać sok, dodać żelfix. Konfiturę doprowadzić do wrzenia, cały czas mieszając. Dodać cukier, zagotować, gotować jeszcze 3 min. Zdjąć z ognia i mieszać od czasu do czasu, aż zniknie piana. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić. Ułożyć dnem do góry, pozostawić na ok. 5 min.
Przepis czytano już 5842 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin