przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Murzynek II

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 30 dkg (1.5 szkanki) mąki
- 25 dkg margaryny lub masła
- 35 dkg (1.5 szklanki) cukru
- 3 jaja
- 3 łyżki kakao
- 3 - 4 łyżki wody
- 3 łyżki wódki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- bakalie
- cukier waniliowy lub esencja zapachowa
- tłuszcz i tarta bułka do formy

Opis przygotowania:
Masło, cukier, kakao i wodę gotować 5 min. (od momentu zagotowania). Przestudzić i dodać żółtka, zapach oraz alkohol. Odlać 0.5 szklanki na polewę. Do reszty dodać mąkę i proszek do pieczenia. Starannie wymieszać łyżką. Na koniec dodać pianę z białek. Ciasto przelać do foremki wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. Piec w umiarkowanie gorącym piekarniku 40 - 50 min. Przestudzone ciasto polać polewą i obsypać obranymi, pokrojonymi w paski migdałami.
Przepis czytano już 4976 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin