przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Konfitury z dyni

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 4.00
Składniki:
- 1,5 kg dyni
- 1 kg cukru
- 1 szklanka wody
- sok z cytryny
- kieliszek araku / wódki

Opis przygotowania:
Dynię obrać, oczyścić z miękiszu z pestkami, pokroić w kostkę. Zagotować wodę, zanurzyć w niej na sicie dynię, wyjąć i zanurzyć w zimnej wodzie. Skropić sokiem z cytryny i alkoholem. Przygotować syrop z cukru i wody i wrzucać do niego partiami dynię. Zamieszać i utrzymać w stanie wrzenia 10 min., odstawić. Gotowanie powtórzyć na drugi dzień, do chwili, aż kawałki dyni staną się przejrzyste.
Przepis czytano już 6779 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin