Smardze czeskie lub smardze w śmietanie |
|
Poziom: łatwy Głosów: 5 Ocena: 2.80 Składniki: - 200 g smardzówek (smardzy)
- 1 cebula
- 100 g tartego sera
- 200 - 250 ml śmietany
- tłuszcz do posmarowania naczynia
- sól
|
Opis przygotowania: Grzyby należy dokładnie oczyścić, pokroić i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Posolić, posypać drobno pokrojoną cebulą i włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać 20 min. Następnie grzyby zalać śmietaną, posypać tartym serem i zapiekać jeszcze 15 min., aż ser się zupełnie rozpłynie. Podawać z pieczywem - najlepiej białą bułką. |
|
Region: Kuchnia czeska |
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis czytano już 10867 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |