Potrawka z boczniaków |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 0,5 kg boczniaków
- 2 cebule
- 1 łyżka mąki
- 4 łyżki oleju
- pieprz
- 1 marchewka
- 1 kostka zupy grzybowej
- 4 łyżki kwaśnej śmietany
|
Opis przygotowania: Marchew i cebulę oczyścić i pokroić w kostkę. Boczniaki pokroić w paski. Warzywa i grzyby podsmażyć na oleju (ok. 5 min). Bulion grzybowy przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Dodać do grzybów. Gotować 20 min. Mąkę połączyć ze śmietaną dodać do potrawy. Zagotować. Doprawić pieprzem. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis czytano już 4583 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |