przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Grzyby zapiekane

Poziom: b. łatwy
Głosów: 1
Ocena: 2.00
Składniki:
- 80 dkg grzybów
- 3 dkg tłuszczu
- 5 dkg cebuli
- sól
- pieprz
- 1/8 l śmietany
- 4 - 6 dkg sera tylżyckiego
2 dkg masła
2 dkg tartej bułki

Opis przygotowania:
Borowiki, gąski lub kozaki oczyścić, opłukać, większe pokrajać, mniejsze pozostawić w całości. Udusić do miękkości z tłuszczem, obraną, pokrajaną cebulą i 2 - 3 łyżkami wody. Sos odparować, do grzybów dodać sól i pieprz, wymieszać, ułożyć na półmisku do zapiekania, zalać śmietaną, posypać tartym serem zmieszanym z tartą zarumienioną bułką, skropić masłem. Wstawić do piekarnika i zapiec.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 7929 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin