przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Dorsz pieczony w folii

Poziom: b. łatwy
Głosów: 20
Ocena: 3.00
Składniki:
- 20 dag mrożonych filetów z dorsza
- łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki natki pietruszki
- pół łyżki oleju
- sól

Opis przygotowania:
Filety skrop sokiem z cytryny i wstaw na godzinę do lodówki. Po upływie tego czasu wysmaruj olejem folię aluminiową zawiń w nią posoloną rybę i piecz 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C.
Przed podaniem posyp dorsza natką pietruszki. Podawaj z ziemniakami i surówką.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 33785 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*


rozmrożenie
Dodał/a ~Aga dnia 2011-09-25 19:57:05

czy dorsza rozmrażamy zanim wstawimy do lodówki??











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin