przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Dorsz romantyczny

Poziom: średni
Głosów: 3
Ocena: 2.00
Składniki:
- 6 sporych kawałków dorsza
- 2 ząbki czosnku
- 10 dkg masła
- nać pietruszki
- 1 szklanka mleka
- sól
- 1/4 łyżeczki białego zmielonego pieprzu

Opis przygotowania:
Cząstki dorsza ułożyć w natłuszczonej brytfannie, pokryć kawałkami masła i wstawić do niezbyt gorącego piekarnika. Kiedy masło się stopi, posypać rozgniecionym czosnkiem, z pietruszką. Doprawić pieprzem i wlać osolone mleko. Pozostawić w ciepłym piekarniku na pół godziny. Podawać z ziemniakami z wody.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 7918 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin