Puree z warzyw |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 50 dkg dowolnego warzywa
- 4 duże kartofle
- 2 szczypty tartej gałki muszkatołowej
- 2 szklanki wody
- 1 łyżka siekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
|
Opis przygotowania: Warzywa oczyścić, wkroić do szybkowaru, zalać wodą, posypać przyprawami i posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po ugotowaniu zmiksować. Podawać do mięs lub ryb polane stopionym masłem lub słoniną, z surówką. |
|
Sposób przygotowania: Szybkowar |
|
Przepis czytano już 7768 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |