przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Puree z warzyw

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 50 dkg dowolnego warzywa
- 4 duże kartofle
- 2 szczypty tartej gałki muszkatołowej
- 2 szklanki wody
- 1 łyżka siekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania:
Warzywa oczyścić, wkroić do szybkowaru, zalać wodą, posypać przyprawami i posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po ugotowaniu zmiksować. Podawać do mięs lub ryb polane stopionym masłem lub słoniną, z surówką.
Sposób przygotowania:  Szybkowar
Przepis czytano już 7768 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin