przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Lody kokosowe

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
200 ml mleka kokosowego
laska wanilii/ cukier waniliowy
10 dag cukru
500 ml kremówki 33%

Opis przygotowania:
Mleko podgrzać z cukrem i wanilią. Gotować, ciągle mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia cukru. Wyjąć laskę waniliową. Ubić śmietanę, wymieszać z masą kokosową. Przełożyć na ok. godzinę do zamrażalnika. Wyjąć z zamrażalnika i rozmieszać trzepaczką. Ponownie przełożyć do zamrażalnika. Czynność powtarzać aż masa całkowicie się zamrozi i będzie miała kremową konsystencję. Przełożyć do pucharków.
Przepis czytano już 5149 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin