| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Pomidory faszerowane na sposób francuski |  
	 |  
		  Poziom: średni Czas: 30 min. Porcji: 8 Głosów: 1 Ocena: 4.00  Składniki: - 8 dojrzałych, jędrnych pomidorów 
- liście sałaty 
- liście selera 
- migdały (obrane z łupinek) 
- sól 
- pieprz 
- zielenina 
 
farsz: 
- seler średniej wielkości 
- 2 winne jabłka 
- sok z cytryny 
- 1/2 szklanki majonezu 
- szklanka niezbyt drobno posiekanych migdałów (sparzonych, obranych z łupinek) 
- sól 
- pieprz 
- cukier puder
 
  |  
	Opis przygotowania: Z pomidorów ścinamy wierzchy, łyżeczką usuwamy miąższ i pestki, oprószamy solą i pieprzem, dostawiamy w chłodne miejsce. 
Przygotowujemy farsz: seler ucieramy na tarce do jarzyn z małymi otworami i natychmiast kropimy sokiem z cytryny, by nie ściemniał. Dodajemy utarte jabłka, posiekane migdały, składniki łączymy z majonezem, gdy trzeba, doprawiamy do smaku. Nadziewamy przygotowane pomidory, układamy na liściach sałaty, posypujemy zieleniną, przybieramy liśćmi selera i migdałami. Podajemy zaraz po przygotowaniu |  
	 |  
	Opis / Uwagi: średniokaloryczne, średnodrogie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |  
		 |  	 |  
		| Przepis czytano już 8563 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
  
  
Wasze komentarze  
	
  		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |