przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pieczone kanie


Poziom: łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: 4
Głosów: 3
Ocena: 3.33
Składniki:
- 4 kapelusze kani
- oliwa lub masło
- liście sałaty
- sól

masło pietruszkowe:
- 1/2 kostki (12,5 dag) masła
- 2 kopiaste łyżki natki pietruszki
- łyżeczka soku z cytryny

Opis przygotowania:
Oczyszczone kapelusze kani smarujemy dość obficie (z obu stron) oliwą lub roztopionym masłem, układamy na wysmarowanie oliwą blasze, wystawiamy do nagrzanego do temp. 200 stopni piekarnika na 12-15 min. Zrumienione grzyby lekko oprószamy solą, układamy na liściech sałaty, wgłębieniem do góry.
Przygotowujemy masło pietruszkowe:
masło rozcieramy na puch, łączymy z zieleniną, dodajemy sok z cytryny, odstawiamy w chłodne miejsce.
Porcje kani napełniamy masłem pietruszkowym. Podajemy bardzo gorące, na wygrzanych talerzach jako przekąska.
Opis / Uwagi:
średniokaloryczne, średnodrogie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 18467 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin