|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Sałatka serowa |  |  |  | Składniki: Poziom:
  średniCzas:  20 min.Porcji:  6Głosów: 1Ocena: 5.00
- 2 plastry żółtego sera ( po 15 dag o różnych smakach, np ementaler i gouda)
 - 2 jajka ugotowane na twardo
 - 2 czerwone cebule
 - 2 ogórki konserwowe
 - 2 kopiaste łyżki posiekanej zieleniny (może być kompozycja)
 - 1/2 szklanki majonezu
 - 1/2 szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
 - sól, pieprz
 - liście sałaty
 
 
 |  | Opis przygotowania: Ser kroimy w "makaronik", ogórki w kostkę, cebule w cienkie piórka, jajka siekamy. Składniki łączymy z majonezem wymieszanym ze śmietaną, dodajemy zieleninę, doprawiamy. Całość delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Płaską salaterkę wykładamy liśćmi sałaty, nakładamy sałatkę, wstawiamy na 15 min do lodówki. Przed podaniem posypujemy paseczkami z pozostałych liści sałaty.
 |  |  |  | Opis / Uwagi: średniokaloryczne, średnodrogie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 7336 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 Wasze komentarze 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |