przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Deser makowo-bezowy

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 2.00
Składniki:
25 dag małych bez
50 dag maku
40 dag cukru
2 opakowania cukru waniliowego
rodzynki
orzechy
owoce kandyzowane (ananas, wiśnie)
1 szkl. śmietany kremówki
łyżka cukru pudru

Opis przygotowania:
Mak zalać wrzątkiem, odstawić na noc, zmielić 3-krtonie. Cukier gotować z ž szkl. wody, aż zacznie się tworzyć nitka Wsypać 1 cukier waniliowy, dodać mak, zestawić, wymieszać z bakaliami. Na talerzu układać na przemian warstwę maku i bez. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i cukrem pudrem, udekorować nią deser.
Przepis czytano już 6049 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin