przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Banany zapiekane na ruszcie


Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 1
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- dorodny banan
- łyżeczka soku z cytryny
- łyżeczka świeżego, dobrego masła
- kopiasta łyżeczka cukru wymieszana z 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
- czubata łyżeczka drobno posiekanej, smażonej skórki pomarańczowej
- płaska łyżeczka bezpestkowych rodzynek (sułtanki)

Opis przygotowania:
1.
Odpowiedniej wielkości arkusz folii aluminiowej smarujemy masłem, kładziemy obrany ze skórki banan, kropimy sokiem z cytryny (bez pestek), oprószamy cukrem wymieszanym z cynamonem, rodzynkami i srórką pomarańczową.
2.
Zawijamy szczelnie w folię w taki sposób, by powstał zgrabny pakiecik, układamy na brzegu grilla, zapiekamy nie dłużej niż 15 min.
3.
serwujemy po odwinięciu z folii i wymodelowaniu jej w taki sposób, by powstała zgrabna "miseczka". Do deseru podajemy łyżeczkę lub specjalny widelczyk. Bardzo dobrze pasuje biszkoptowe ciasto lub małe, świeże biszkopciki szampanki oraz filiżanka mocnej, aromatycznej czarnej kawy.
Opis / Uwagi:
małokaloryczne - KUCHNIA POLSKA Potrawy z GRILLA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot. Teresa i Zbigniew Wielgoszowie
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis czytano już 13426 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin