przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ananasy z grilla


Poziom: łatwy
Czas: 15 min.
Porcji: 10
Głosów: 3
Ocena: 5.00
Składniki:
- puszka ananasów w zalewie cukrowej (krążki)
- 2 łyżki płynnego miodu
- 2 łyżki czerwonego deserowego wina
- sezonowe miękkie owoce (maliny, truskawki, poziomki, jeżyny, czerwone porzeczki)
- bita śmietana (może być w sprayu)

Opis przygotowania:
1.
Odsączone z zalewy krążki ananasa lekko przesuszamy. Miód mieszamy z winem.
2.
Na tacy do pieczenia na grillu układamy krążki owoców, każdy kawałek z obu stron smarujemy mieszanką miodu z winem, stawiamy tacę na dobrze rozgrzanym ruszcie i grillujemy po 2 min z każdej strony.
3.
Podajemy z ułożonymi obok świeżymi owocami oraz bitą śmietaną.
Opis / Uwagi:
małokaloryczne - KUCHNIA POLSKA Potrawy z GRILLA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot. Teresa i Zbigniew Wielgoszowie
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis czytano już 9202 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin