przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Królewski chłodnik owocowy


Poziom: łatwy
Czas: 15 min.
Porcji: 2
Głosów: 3
Ocena: 5.00
Składniki:
- szklanka dorodnych, przebranych poziomek lub szklanka drobnych, dojrzałych i słodkich truskawek
- szklanka pełnego mleka
- szklanka słodkiej śmietanki
- 2 łyżki cukru pudru
- dwa duże "kleksy" bitej śmietany

Opis przygotowania:
Mleko zagotowujemy, odstawiamy do przechłodzenia. Z owoców wybieramy najbardziej dorodne, pozostałe miksujemy wraz z przegotowanym, chłodnym mlekiem, śmietanką i cukrem. Gdy całość jest jednolita i lekko spieniona, rozlewamy do miseczek, wierzch posypujemy odłożonymi wcześniej owocami, przybieramy " kleksem" bitej śmietany. Podajemy zaraz po przygotowaniu - chłodnik dobrze smakuje z dodatkiem małych biszkopcików - szampanek.
Opis / Uwagi:
średniokaloryczne, tanie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 8305 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin