|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Królewski chłodnik owocowy |
|
Poziom: łatwy Czas: 15 min. Porcji: 2 Głosów: 3 Ocena: 5.00 Składniki: - szklanka dorodnych, przebranych poziomek lub szklanka drobnych, dojrzałych i słodkich truskawek
- szklanka pełnego mleka
- szklanka słodkiej śmietanki
- 2 łyżki cukru pudru
- dwa duże "kleksy" bitej śmietany
|
Opis przygotowania: Mleko zagotowujemy, odstawiamy do przechłodzenia. Z owoców wybieramy najbardziej dorodne, pozostałe miksujemy wraz z przegotowanym, chłodnym mlekiem, śmietanką i cukrem. Gdy całość jest jednolita i lekko spieniona, rozlewamy do miseczek, wierzch posypujemy odłożonymi wcześniej owocami, przybieramy " kleksem" bitej śmietany. Podajemy zaraz po przygotowaniu - chłodnik dobrze smakuje z dodatkiem małych biszkopcików - szampanek. |
|
Opis / Uwagi: średniokaloryczne, tanie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |
| Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis czytano już 8305 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|