|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Polędwica wołowa z sosami |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 30 dag polędwicy wołowej
30 dag polędwiczki wieprzowej
8 dużych krewetek mrożonych
10 dag brokułów
10 dag małych marchewek
20 dag fasolki szparagowej
gruby plaster gotowanego boczku (10 dag)
olej
sos pomidorowy:
sok i skórka otarta z cytryny
łyżka musztardy
łyżka koncentratu pomidorowego
15 dag keczupu
sól, pieprz cayenne
sos ziołowy:
2 łyżki siekanej zielonej pietruszki
łyżeczka skórki otartej z cytryny
10 dag śmietany
10 dag majonezu
sól, pieprz
sos curry:
20 dag śmietany
2 łyżki majonezu
2 łyżki białego wina
2 łyżki sosu sojowego
łyżeczka miodu
2 łyżeczki curry
sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Mięso opłukać, pokroić w kostkę. Boczek pokroić w paski. Krewetki rozmrozić, opłukać. Warzywa zblanszować w osolonym wrzątku, osączyć. W garnku do fondue rozgrzać olej, smażyć kawałki mięsa, boczku i krewetek oraz warzywa. Wymieszać składniki poszczególnych sosów, podawać osobno. |
|
|
Przepis czytano już 5200 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|