Szaszłyk ze śliwkami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - po 6 dag polędwicy wołowej i jagnięciny nowozelandzkiej
- po 3 dag rostbefu i boczku wędzonego
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżeczki musztardy sarepskiej
- 2 łyżeczki majeranku
- 8 śliwek suszonych bez pestek
- 2 grzyby portobello lub 2 pieczarki (7 dag)
- 1 papryka
- 1 czerwona cebula
|
Opis przygotowania: Mięso pokrój w kostkę i zamarynuj w paście przygotowanej ze zmiażdżonego czosnku, majeranku i musztardy. Zamarynowane mięso nadziewaj na szpadki na przemian ze śliwkami, grzybami pokrojonymi na ćwiartki i pokrojonymi warzywami. Upiecz na grillu lub usmaż na oleju. |
|
Region: Kuchnia amerykańska |
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis czytano już 6010 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |