przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Szaszłyk ze śliwkami

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- po 6 dag polędwicy wołowej i jagnięciny nowozelandzkiej
- po 3 dag rostbefu i boczku wędzonego
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżeczki musztardy sarepskiej
- 2 łyżeczki majeranku
- 8 śliwek suszonych bez pestek
- 2 grzyby portobello lub 2 pieczarki (7 dag)
- 1 papryka
- 1 czerwona cebula

Opis przygotowania:
Mięso pokrój w kostkę i zamarynuj w paście przygotowanej ze zmiażdżonego czosnku, majeranku i musztardy. Zamarynowane mięso nadziewaj na szpadki na przemian ze śliwkami, grzybami pokrojonymi na ćwiartki i pokrojonymi warzywami. Upiecz na grillu lub usmaż na oleju.
Region:  Kuchnia amerykańska
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis czytano już 6010 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin