Stek z sosem pieprzowym |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 30 dag polędwicy
- 3 szalotki (15 dag)
- 10 łyżek czerwonego wytrawnego wina
- 2 łyżki śmietany (30-proc.)
- po 1 łyżce musztardy Dijon i oleju
- po 1 łyżce tłuczonego pieprzu czarnego i zielonego
- sól
- ziarna pieprzu do dekoracji
|
Opis przygotowania: Szalotki posiekaj. Stek posyp czarnym pieprzem, usmaż na oleju, zdejmij z patelni i trzymaj w cieple. Na tej samej patelni zeszklij szalotki, wlej wino, dodaj pieprz zielony i musztardę. Duś, aż objętość sosu zmniejszy się o połowę. Wlej śmietanę i posól. Stek podawaj polany sosem. Możesz udekorować całymi ziarenkami pieprzu. |
|
Region: Kuchnia amerykańska |
Sposób przygotowania: Duszone |
|
Przepis czytano już 10833 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |