przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Stek z sosem pieprzowym

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 30 dag polędwicy
- 3 szalotki (15 dag)
- 10 łyżek czerwonego wytrawnego wina
- 2 łyżki śmietany (30-proc.)
- po 1 łyżce musztardy Dijon i oleju
- po 1 łyżce tłuczonego pieprzu czarnego i zielonego
- sól
- ziarna pieprzu do dekoracji

Opis przygotowania:
Szalotki posiekaj. Stek posyp czarnym pieprzem, usmaż na oleju, zdejmij z patelni i trzymaj w cieple. Na tej samej patelni zeszklij szalotki, wlej wino, dodaj pieprz zielony i musztardę. Duś, aż objętość sosu zmniejszy się o połowę. Wlej śmietanę i posól. Stek podawaj polany sosem. Możesz udekorować całymi ziarenkami pieprzu.
Region:  Kuchnia amerykańska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 10833 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin