Omlet wjejski z pomidorami |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 1 Głosów: 3 Ocena: 1.67 Składniki: - 4 jajka
- łyżka mąki
- 1 cebula
- 2 ziemniaki
- średni pomidor
- szczypiorek do dekoracji
- olej do smażenia
- mleko
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Ziemniaki ugotować w mundurkach. Jajka, mąkę, mleko,i przyprawy wszystko dokładnie wymieszać . Cebule podsmażyć dodać do niej ugotowane obrane ze skórki i pokrojone w kostkę ziemniaki . Wszystko podsmażyć , dodać rozmącone jajka smażyć na wolnym ogniu aż jajka się zetną . na wierzch położyć pokrojone w plasterki pomidory i posypać całość pokrojonym drobno szczypiorkiem. Smacznego |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Smażone |
Źródło: KUCHNIA POLSKA Ewa Aszkiewicz |
|
Przepis został dodany przez: alicja0603 |
Przepis czytano już 6336 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |