przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Smardze w cieście naleśnikowym

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- Smardze (tylko kapelusze)
- mleko
- jaja
- mąka
- sól
- odrobina utartej gałki muszkatołowej
- olej i masło do smażenia

Opis przygotowania:
Oczyszczone kapelusze sparzyć, odsączyć, osuszyć. Ciasto naleśnikowe nie za gęste przygotować z 2 jaj, 1 szkl. mleka, łyżki oleju i ok. 200 g mąki. Sól wymieszać z gałką i posypać kapelusze smardzów. Kolejno zanurzać w cieście i smażyć na złoto w mieszance oleju i masła.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 5889 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin