|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Babka kukurydziana |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 1.5 szkl. kaszy kukurydzianej,
- 3 szkl. mleka,
- łyżka masła lub margaryny,
- 30 dkg miękkich owoców (świeżych lub mrożonych),
- 0.75 szkl. śmietany,
- 6 łyżek cukru,
- sól.
|
Opis przygotowania: Mleko zagotować, wsypać dwie łyżki cukru, sól i kaszę, zamieszać, zagotować, dogotować na wolnym ogniu lub w piekarniku. Ugotowaną kaszę wyłożyć do formy babowej przelanej wodą i posypanej cukrem, odstawić do ostudzenia. Owoce umyć i oczyścić (mrożone częściowo rozmrozić), zmiksować z cukrem i ze śmietaną. Wystudzoną babkę wyłożyć do góry dnem na półmisek, polać sosem i przybrać owocami. |
|
|
Przepis czytano już 5092 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Wasze komentarze
Nie dobre Dodał/a ~Ciacho dnia 2009-03-14 19:26:52
mi to ciacho nie smakuje
|
|
|
|