Chipsy orientalne z kurczaka | 
	 | 
		Poziom: średni Głosów: 17 Ocena: 4.19  Składniki: - filet z kurczaka 
- przyprawa 5 smaków 
- pasta curry 
- olej 
- dipy (np. czosnkowy i chili) 
- sól
 
  | 
	Opis przygotowania: Fileta z kurczaka wkładamy do zamrażarki żeby trochę zmarzł (zesztywniał). Po wyjęciu kroimy na cieniutkie plasterki (najlepiej na maszynce). po  całkowitym rozmrożeniu marynujemy w zaprawie - przyprawa 5 smaków, pasta curry, olej, sól. (opcjonalnie można dodać  trochę pasty ze zmielonej trawy cytrynowej). Odstawiamy na 2 godziny. 
Olej rozgrzewamy we frytkownicy lub garnku i na głęboki olej wrzucamy plasterki kurczaka - smażymy króciutko. 
Podajemy na gorąco z dipami. | 
	 | 
		 | 
	| Przepis został dodany przez:  profesor59 | 
	| Przepis czytano już 14437 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |