przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa rybna z pulpetami

Poziom: b. łatwy
Czas: 40 min.
Głosów: 2
Ocena: 4.50
Składniki:
- 4-5 kawałków fileta z ryby (panga lub inna)
- rosołowy zestaw włoszczyzny
- bułka tarta
- koperek
- sól
- pieprz
- śmietana 30% - 400 ml
- jajko

Opis przygotowania:
Rybę i włoszczyznę gotujemy w 2 litrach wody około 1/2 godziny. Wyjmujemy 2 filety - pozostałość miksujemy dodając śmietanę i przyprawiając do smaku.
Wyjęte filety rozdrabniamy. dodajemy bułkę tartą, koperek, jajko, przyprawiamy do smaku i robimy małe pulpeciki
Przed podaniem krótko zagotowujemy zupę z dodanymi pulpecikami.
Podajemy w kokilkach.
Przepis został dodany przez:  profesor59
Przepis czytano już 6483 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin