Zupa rybna z pulpetami |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 40 min. Głosów: 2 Ocena: 4.50 Składniki: - 4-5 kawałków fileta z ryby (panga lub inna)
- rosołowy zestaw włoszczyzny
- bułka tarta
- koperek
- sól
- pieprz
- śmietana 30% - 400 ml
- jajko
|
Opis przygotowania: Rybę i włoszczyznę gotujemy w 2 litrach wody około 1/2 godziny. Wyjmujemy 2 filety - pozostałość miksujemy dodając śmietanę i przyprawiając do smaku.
Wyjęte filety rozdrabniamy. dodajemy bułkę tartą, koperek, jajko, przyprawiamy do smaku i robimy małe pulpeciki
Przed podaniem krótko zagotowujemy zupę z dodanymi pulpecikami.
Podajemy w kokilkach. |
|
|
Przepis został dodany przez: profesor59 |
Przepis czytano już 6483 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |