Śledzie w rodzynkach |
|
Poziom: łatwy Czas: ponad 2 godz. Głosów: 20 Ocena: 4.44 Składniki: - 1,50 kg - 1,60kg śledzi matiasów
- 1 słoik pieczarek marynowanych
- 15 dkg rodzynek
ZALEWA:
- 1 litr wody
- 2 łyżki cukru
- 1/2 butelki octu 10%
- 20 ziarenek ziela angielskiego
- 7 liści laurowych
|
Opis przygotowania: Zalewę zagotować i do wrzątku wrzucić cebule na minutę, potem ostudzić. Śledzie wymoczyć 15-20 minut, poukładać i zalać zalewą. Wstawić do lodówki na minimum 24 godziny. Zlać zalewę, rodzynki sparzyć a pieczarki i cebule pokroić w talarki. Ułożyć warstwami: śledzie pokrojone w dzwonki - cebula - pieczarki - rodzynki - śledzie. Zalać olejem sałatkowym i odstawić na 24 godziny. |
|
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: glt |
Przepis czytano już 12944 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |