| Ciasteczka z masłem orzechowym | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 11Ocena: 3.82
2 szkl. mąki
 1 szkl. cukru
 1/2 szkl. masła orzechowego
 1/2 kostki masła
 2 łyżki jogurtu naturalnego
 1/2 łyżeczki sody
 1 łyżka cukru waniliowego
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Najpierw połącz ręką w misce wszystkie składniki, oprócz mąki (masło powinno być miękkie). Następnie, cały czas zagniatając, dodawaj stopniowo mąkę. Powstanie gładkie ciasto. Ulep z niego kulki o średnicy 3-4 cm. Każdą kulkę spłaszcz w dłoniach. Widelcem odciśnij na ciastkach kratki. Piecz 10-14 minut w piekarniku nagrzanym do 175 st. C, aż będą złote.
 Te ciasteczka mają tak wyjątkowy smak, że nie trzeba pokrywać ich polewami.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia amerykańska | 
| Sposób przygotowania:  Pieczone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 14546 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |