Śledzie opiekane w zalewie octowej | 
	 | 
		  Poziom: łatwy Czas: 40 min. Głosów: 17 Ocena: 3.59  Składniki: - płaty zielonych śledzi, ok 3 sztuki 
- bułka tarta 
- mąka 
 
Zalewa na litr wody: 
- szczypta soli (wg. smaku) 
- 1 łyżka cukru (wg. smaku) 
- ok 7 łyżek stołowych octu 10% 
- 4 listki laurowe 
- 4 kulki ziela angielskiego 
- ćwiartka gałki muszkatołowej
 
  | 
	Opis przygotowania: Składniki zalewy zagotować i odstawić do wystygnięcia. Opanierowane w bułce i mące śledzie upiec na oleju. Następnie ułożyć w słoiku i zalać zalewą. Zakręcić słoik i odstawić. | 
	 | 
	Opis / Uwagi: Śledzie najlepiej smakują dopiero drugiego dnia. | 
		 | 
	 | 
		| Przepis czytano już 29321 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |