| Herbatka na zimową chandrę | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  b. łatwyCzas:  15 min.Porcji:  4Głosów: 0Ocena: 0.00
- 2 łyżeczki herbaty miodowej Rooibos
 - 1 łyżeczka czarnej herbaty Lipton Golden Vanilla
 - 1 łyżeczka czarnej herbaty Lipton
 - 1 łyżeczka czarnej herbaty Lipton Maharajah Orange
 - 4 filiżanki wrzącej wody
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Czajniczek wyparzyć wrzącą wodą . Postawić na czajniku z gotującą się wodą lub podgrzewaczu . Wsypać suchą herbatę . Ogrzewać przez 3 minuty. Skropić wrzątkiem i zostawić na parze na następne 3 minuty by rozwinęły się listki herbaciane. Dolać wrzątku tyle by herbata była ledwo zakryta i podgrzewać 3 minuty. Dolać 2 filiżanki wrzątku i znów ogrzewać 3 minuty. Dodać pozostałe 2 filiżanki wrzątku  i po raz ostatni pozostawić na 3 minuty do ostatecznego zaparzenia. Gorącą rozlać do 4 filiżanek .
 Nie potrzeba jej już słodzić bo Rooibos miodowy ma lekko słodkawy smak . No chyba , że ktoś pija herbatę zdecydowanie słodką , wtedy trzeba ją dosłodzić .
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Ciemno, szaro , ponuro. Zimowa chandra dopada niespodziewanie. Niby nie ma specjalnego powodu do zmartwienia, a tu ogólnie jest źle. Ktoś krzywo spojrzał , pies szczeka pod oknem &Pora na herbatkę . Mam taką swoją zimową mieszankę , która poprawia nastrój w takich dniach .
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  babciagramolka | 
	| Przepis czytano już 6103 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |