| Breakfast angielskie śniadanie | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  15 min.Porcji:  1Głosów: 10Ocena: 2.31
- 2 kiełbaski Pork Sausages
 - 1/3 puszki fasolki w sosie pomidorowym ( małe ziarna
 - 1 jajko
 - 1 kromka chleba tostowego
 - 1/2 pomidora
 - 4 pieczarki
 - 2 plastry bekonu
 - masło
 - 1 łyżka oliwy
 - szczypta soli
 - pieprz mielony
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Na oliwie podsmażyć na rumiano  kiełbaski . Wstawić do piekarnika ( wygrzanego ) by nie ostygły. Na tłuszczu ze smażenia zarumienić bekon . Dodać go do kiełbasek . Usmażyć pieczarki i przełożyć do kiełbasek . Połówkę pomidora podsmażyć , dołożyć do reszty składników i trzymać w cieple . Fasolkę podgrzać i lekko odparować sos. Zrobić Tosta. Usmażyć jajko sadzone . Tosta posmarować masłem . Przekroić na dwa trójkąty . Na jednej połówce położyć jajko sadzone, na drugiej fasolkę z sosem . Dołożyć kiełbaski , bekon, pomidora i pieczarki . Lekko posolić i popieprzyć pomidora , pieczarki i jajko . Podawać natychmiast gorące .
 Normalnie porcja jest dwa lub nawet trzy razy większa .
 Niestety tych kiełbasek nie ma u nas w sprzedaży. Tak na wyczucie najbardziej smakowo pasowały by wg mnie zastępczo białe , cienkie kiełbaski wieprzowe, parzone . Ale to niestety chyba nie do końca będzie to samo .
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Tradycyjne śniadanie angielskie . Bardzo smaczne, obfite, kaloryczne .Podaję składniki na małą porcję ( wg Anglików ).Przepis i wykonanie Jason ,  pomocnik Babciagramolka.
 | 
		|  | 
| Region:  Pozostałe | 
| Sposób przygotowania:  Smażone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  babciagramolka | 
	| Przepis czytano już 18019 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |