przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Porterówka I

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 0.5 l porteru
- 0.4 l spirytusu 96°
- 0.2 kg cukru
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- 2 goździki
- 2 łyżeczki cynamonu

Opis przygotowania:
Zagotować porter z cukrem, cukrem wanilinowym i korzeniami. Ostudzić, domieszać spirytus, przecedzić przez bibułę filtracyjną lub gęste płótno i rozlać do butelek. Wódka ma barwę brunatną, aromat i smak łagodny, porterowy. Zawartość cukru ok. 20%. Pije się ją o temp. 8 - 10°C.
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 5933 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin