Marchew z brukwią jarzynka |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Porcji: 4 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 4 średnie marchewki
- 1/3 brukwi
- 1 łyżka masła
- szczypta soli
|
Opis przygotowania: Marchewkę i brukiew obrać . Pokroić w słupki. Zalać zimną wodą i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować przez 15 minut. Odcedzić dodać masło , lekko osolić i lekko dodusić z masłem, przez 5 minut , delikatnie potrząsając garnkiem.
Jarzyny powinny być jędrne , nie rozgotowane |
|
Opis / Uwagi: Smaczna jarzynka. Okazuje się , że zapomniana u nas brukiew jest bardzo popularna w Anglii. Jadana jest zarówna gotowana jak i pieczona jako dodatek do drugich dań i składnik wielu potraw . |
|
Region: Pozostałe |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: babciagramolka |
Przepis czytano już 9866 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |