przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kasza z warzywami i pieczarkami


Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 4
Głosów: 4
Ocena: 2.75
Składniki:
- ok 200g kaszy jęczmiennej
- 40 dag pieczarek
- 1 średnia cebula
- 3 niewielkie marchewki
- 3 pomidory
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka margaryny
- pieprz
- sól

Opis przygotowania:
Pieczarki kroimy w paski i dusimy na margarynie, w międzyczasie gotujemy kasze w lekko osolonej wodzie.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy marchew pokrojoną w cieniutkie plasterki, po chwili dorzucamy drobno pokrojoną cebulę. Wszystko solimy i dusimy. Pod koniec dodajemy pomidory uprzednio obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, przyprawiamy pieprzem i dusimy około 5 min.
Pieczarki mieszamy z kaszą i warzywami i podgrzewamy przez chwilę.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis został dodany przez:  glt
Przepis czytano już 12078 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin