przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ladoo-kuleczki kokosowe

Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Głosów: 5
Ocena: 4.80
Składniki:
- 1 i 1/2 kostki masła (nie śmietankowego)
- 0,5 kg mąki groszkowej
- 1 szklanka fruktozy (ew.cukier)
- 2 małe cukry waniliowe
- 1 szklanka wiórek kokosowych
- rodzynki
- daktyle
- figi
- orzechy włoskie

Opis przygotowania:
Rozpuszczamy masło na wolnym ogniu, nie dopuszczamy do zagotowania. Wsypujemy mąkę i prażymy ok.20-25 min. często mieszając (jeśli będzie to zbyt suche można dołożyć jeszcze łyżkę masła). Potem dodajemy cukier waniliowy i wiórki. Prażymy jeszcze 5 min. Na końcu fruktoza, odstawiamy z ognia i wykładamy na tackę posmarowaną wcześniej niewielką ilością oleju. Można dodać także bakalii (wtedy dodajemy mniejszą ilość fruktozy) albo łyżeczkę kardamonu.
Region:  Kuchnia indyjska
Przepis został dodany przez:  USUNIETE
Przepis czytano już 10504 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin