przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kapusta pyszna


Poziom: łatwy
Głosów: 5
Ocena: 3.00
Składniki:
- 2 duże główki młodej kapusty
- 2 młode cebule dymki
- 1 pęczek koperku
- 1 czubata łyżka vegety
- 2 czubate łyżki cukru
- 2 łyżki octu jabłkowego lub winnego
- 3 czubate łyżki kaszy manny
- 30-40 dkg chudej cienkiej kiełbasy
- 1/2 litra wody
- 1 listek laurowy

Opis przygotowania:
Kapustę pokroić, dodać pokrojoną w kosteczkę kiełbasę, koperek, dymkę, vegetę.
Wszystko zalać 1/2 litra wody (nie więcej) gotować około 15min (uważać żeby nie rozgotować)
Po tym czasie,dodać cukier, ocet i kaszę manny.
Gotować tyle, żeby kaszka się rozkleiła i zagęściła kapustkę.
Kapustka jest bardzo smaczna, nie trzeba już robić żadnej zasmażki.(Jeżeli gotujemy kapustę na jesieni, gotujemy dłużej, można dodać trochę przecieru pomidorowego.
Polecam i smacznego
Przepis został dodany przez:  anullkaa7
Przepis czytano już 4783 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin